Lækre Efterårsboller

bygge_bag

Ifør børnene i Manostiles skønne forklæder og tag dem med i køkkenet og prøv en helt ny opskrift på græskarboller.

En sund og anderledes bolle, fuld af fibre, vitaminer og rig på magnesium.

Du skal bruge (ca. 10 boller)

  • 300 g hokkaido græskar
  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 dl græskarkerner
  • 2 dl fuldkorns speltmel
  • 2 dl grahamsmel
  • 250-300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • æg, mælk eller vand til toppen
  • græskarkerner til drys

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader – så den er klar til brug.

  1. Først og fremmest tilbereder du græskaret, som skal skrælles og skæres i mindre stykker og rives.
  2. Herefter opløser du gær i vand, og kommer græskarkerner og græskar i.
  3. Når der er blandet godt, tilføjer du først de grove meltyper og salt, blander det sammen og mætter til sidst dejen med hvedemel.
  4. Tag dejen ud af skålen og giv den nogle tæv på køkkenbordet.
  5. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve tildækket et lunt sted i en times tid.
  6. Efter hævning slår du dejen sammen igen, og deler den i 10 lige store stykker. Form til boller og kom dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk bollerne lidt flade med hænderne. Lad bollerne efterhæve med et fugtig klæde over i 30 minutter.
  7. Pensl bollerne med æg, mælk eller vand, og klap kerner på – pres kernerne lidt ned, så de ikke falder af.
  8. Bag bollerne i ca. 25 minutter – bank altid under bollerne og hør om de lyder hule, gør de det, er de færdig

Server bollerne i Manostiles MultiBasket og nyd dem med familien til hygge i efterårsferien.

boller boller1

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s